En lang rekke importland krever at opplysningene i eksportdokumentene skal sertifiseres av et handelskammer (Chamber of Commerce) før de blir godkjente som fullverdige.
 
Bergens Handelskammer tilbyr sertifisering av eksportdokumenter også online. Ved hjelp av programmet eCertify kan man sende inn sine eksportdokumenter til handelskammeret elektronisk.

Logg deg inn eller registrer deg i eCertify her...


De vanligste dokumentene å få sertifisert hos Handelskammeret er:


  •     Opprinnelsesbevis /Certificate of Origin (L501)

  •     Faktura/proformafaktura

  •     Firmaattester, fullmakter

  •     Kontrakter, agentavtaler og erklæringer

  •     Helsesertifikater på fisk

  •     Visumsøknader til Saudi Arabia


Opprinnelsesbeviset L 501 brukes for å dokumentere varens opprinnelse ved tollbehandling i importlandet. L501 er et generelt opprinnelsesbevis som brukes i de tilfeller hvor det kreves bevis på opprinnelse, men hvor de ikke foreligger noen andre angitte skjemaer for dette. Opprinnelsesbeviset gir ikke tollfordeler.

Enkelte land krever ytterligere sertifisering av importlandets ambassade / konsulat. Vi anbefaler våre kunder å høre med importøren om hvor mange opprinnelsesbevis som kreves sertifisert og hvem som må sertifisere bevisene, siden hvert importland har sine egne bestemmelser.

Nærmere opplysninger om sertifiseringsbestemmelser i det enkelte land finner du i Innovasjon Norges "Eksporthåndboken" www.eksporthandboken.no

PRISLISTE 2017

Gebyrer ved sertifisering av eksportdokumenter  (uansett verdi).  (priser eks. MVA)

For medlemmer i Bergen Næringsråd:
kr. 670,- pr. original

Ikke medlemmer:
kr. 920,- pr. original

 

BLANKETTER:  

EUR 1
kr. 15,- pr. stk

Opprinnelsesbevis (diverse)
kr. 12,- pr. stk
kr. 500,- pr. pk. (100 stk.)