I dag snakker vi med: Marcus Garberg

12.01.2022

Marcus Garberg, manager i Avo Consulting, er ny leder av BergenUP. Han overtar etter senioradvokat Lorentz Sveen Tvedt fra Harris, som har vært med å løfte BergenUP til nye høyder over flere år. 

Fakta
Navn: Marcus Garberg
Alder: 29
Tittel: Manager & Full Stack Problem Solver
Virksomhet: Avo Consulting
Aktuell som: Ny leder av BergenUP


Vi har tatt en prat med Marcus om hvordan han ser for seg å overta ledervervet i BergenUP. 

Hvor lenge har du vært med i BergenUP og hvordan fant du ut av BergenUP?

- Jeg har vært medlem i BergenUP i snart fire år. Om jeg ikke husker helt feil, så var det tidligere kollega Christina Moe Gjerde som sa at; «det er her du blir kjent med de viktigste og mest spennende personene som kommer til å prege næringslivet i Bergen fremover». Og en fersk konsulent i sitt første år av arbeidslivet griper jo en sånn mulighet uten å blunke. Christina hadde rett – og jeg har ikke angret ett sekund på at jeg ble med.

Hva betyr BergenUP for deg?

- BergenUP er for meg en anledning til å bli kjent med alle de flinke folkene som er med på å gjøre en forskjell og som har stor betydning for hvordan næringslivet i Bergen kommer til å være i årene fremover. For meg er det også veldig viktig å få ny input og nye impulser fra andre bransjer og fagområder enn det jeg vanligvis fyller dagene mine med på jobb. Det gir meg en arena hvor jeg kan bli inspirert til å tenke litt annerledes og kanskje se flere muligheter, noe som er veldig nyttig for meg som digitaliseringskonsulent.

Hva blir det viktigste for deg nå når du tar over ledervervet i BergenUP? 

- Det viktigste for meg blir å sette noen tydelige ambisjoner og mål med det arbeidet vi skal gjøre fremover. Vi må kanskje tenke litt nytt rundt hvordan vi virkelig sørger for at alle føler at de er en del av det samme næringslivet, og at man har gode arenaer for å bli kjent og lære mer av hverandre. Vi skal finne ut av hvordan vi kan spille på lag med alle de andre viktige nettverksorganisasjonene slik at vi sammen kan sørge for at næringslivet i Bergen fortsetter å være pulserende, spennende og attraktivt for de unge. Vi vil alle det samme, og vi sitter alle i samme båt.

Hvorfor mener du unge under 40 bør melde seg inn i BergenUP?

- Av samme grunn som meg; alt blir mye mer meningsfullt så snart man involverer og engasjerer seg. Jeg har lært enormt mye som jeg har fått bruk for i min egen jobb. Jeg har truffet fantastisk flinke og engasjerte folk som jeg får dele tanker og idéer med. Jeg har fått helt unike innblikk i hvordan både fremadstormende gründermiljøer og store samfunnsinstitusjoner jobber for å utfordre etablerte forretningsmodeller. Man får rett og slett ta del i noe som skyter fart på karrieren.

Hva ser du mest frem til i 2022?

- Det er ingen tvil om at det jeg gleder meg mest til er å bli fulltidsbergenser. Etter å ha vært halvt tromsøværing gjennom pandemien ser jeg veldig frem til at jeg og kjæresten skal pakke skibaggen og vende nesen sydover igjen. Og da håper jeg selvsagt på mange lærerike, spennende og ikke minst fysiske arrangementer igjen. 

 

Om BergenUP
Bergen Næringsråd tilbyr en møteplass for unge i næringslivet gjennom BergenUP.  Nettverket er tverrfaglig og skal styrke de unges stemme i utviklingen av regionens næringsliv og dets rammebetingelser. Du kan lese mer om BergenUP på www.bergenup.no