Her er årets trainee-kull. 30 nyutdannede med fremtiden foran seg i det Bergenske næringsliv.
Her er årets trainee-kull. 30 nyutdannede med fremtiden foran seg i det Bergenske næringsliv.

Årets Trainee Vest-kull i gang

23.08.2018

1200 nyutdannede søkte seg til traineebedriftene i regionen. Denne uken har 29 traineer kick-off med Trainee Vest.

Torsdag denne uken ble årets trainee-program sparket i gang med brask og bram. Albertine Eikås Halkjelsvik er en av tre som har blitt ansatt i en ett-årig traineestilling i Alver kommune. Hun er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen. 

Hvorfor valgte du en traineestillling i Alver kommune?
- Jeg søkte på flere stillinger i Trainee Vest, men å få jobbe med kommunesammenslåing i Alver kommune syntes jeg var spesielt spennende. Hvordan reagerte du når du fikk tilbud om en traineestilling? - Jeg ble veldig glad! Også var det veldig kjekt at de hadde et så godt opplegg for meg.  

Norwegian Hull Club har valgt å benytte traineeprogrammet til å tiltrekke seg digitaliseringskompetanse og har ansatt Even Førrisdal. Even er utdannet sivilingeniør i marinteknikk fra NTNU og kommer opprinnelig fra Mjøndalen.

Hvorfor valgte du å ta traineestillingen i Norwegian Hull Club?
- Fordi jeg får jobbe med digitalisering i et fremoverlent og internasjonalt marine forsikringsselskap, hvor digitalisering ikke bare er et annet buzzord. Hva tenkte du om å få Trainee Vest med på kjøpet? - Traineeprogrammet har fått veldig gode skussmål. Jeg gleder meg til å få kurs i fagfelt utenfor ekspertisen min som for eksempel i forhandlingsteknikk og internasjonalisering. Samtidig får jeg bygget nettverk i en by jeg har få kontakter i.

Vi er jo veldig glade når østlendinger velger arbeidsmarkedet på Vestlandet. Hva fikk deg til flytte til Vestlandet?
- Kjæresten min er fra Bergen og vi hadde en avtale om at den som først får jobb får velge hvor vi skal bo. Hun fikk jobb i Equinor allerede i september i fjor. Men det går fint. Her får jeg mulighet til å bli kjent med hele det marine fagfeltet.

Når årets traineekull har kick-off 22. august er det med flere traineer enn noen gang tidligere. Trainee Vest har nå 30 partnerbedrifter, hvorav 18 ulike bedrifter har en eller flere traineer i årets program. Administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, mener fortsatt det er rom for flere.

- Akkurat nå har vi like mange traineer som Framtidsfylket Sogn og Fjordane. Sammen med dem leder vi nå an i en nasjonal kamp for å tiltrekke og beholde fremtidsrettet kompetanse her på Vestlandet.  

Albertine Eikås Halkjelsvik                                                    Even FørrisdalTa kontakt med stine@bergen-chamber.no dersom du vil vite mer om hvordan din bedrift kan bli en traineebedrift.

Disse bedriftene er partnere i Trainee Vest 2018-2019: