Årets trainee-kull i gang

23.08.2019

Rekordmange søkte på en trainee-stilling gjennom Trainee Vest-programmet i vinter. Torsdag var det kick-off for årets kull, og de 28 utvalgte er nå i gang med sitt år som trainee i en bedrift. 

I 2019 fikk vi inn 1200 søknader fordelt på 29 stillinger, som er ny søkerrekord for Trainee Vest. Virksomhetene som har ansatt trainee er alle svært fornøyd. Statistikken viser da også at 9 av 10 traineer får videre jobb i bedriften etter endt trainee-periode.

Fremtidsrettede traineer

- Jeg har lyst å gjøre en forskjell i det grønne skiftet, og det var viktig for mitt valg at Hordaland fylkeskommune har markert seg som ambisiøs og offensiv i klimaspørsmål, sier Even Storheim, som akkurat har startet jobben som trainee innen grønn utvikling i Hordaland fylkeskommune.

Even er utdannet ingeniør med mastergrad i fornybar energi fra Universitetet i Bergen. I 2014 ble det første kullet i fornybar energi utdannet fra UIB. Den gangen var det ingen relevante stillinger å søke på og avgangsstudentene mente studiet var forut for sin tid. Even er en av flere traineer som er ansatt for å jobbe med bærekraftsspørsmål. - Det er en naturlig overgang til fornybar energi i hele verden. I fremtiden kan vi skape enormt mange arbeidsplasser i for eksempel havvind og karbonlagring på Vestlandet, mener Storheim.

Halve jorda rundt for Amesto

- Jeg hadde hørt mye bra om traineeprogrammet og stillingen hos Amesto Accounthouse syntes jeg skilte seg ut blant årets stillinger, sier Maria Aylin Barstad som nå jobber som trainee økonomi, analyse og rådgivning. Barstad er nyutdannet siviliøkonom fra NHH og var på utveksling i Hong Kong når hun ble kalt inn til Trainee Vest sin årlige rekrutteringsdag.
- Jeg reiste til Bergen i ens ærend for intervjuet med Amesto. Heldigvis fikk jeg jobben, forteller Barstad som opprinnelig kommer fra Volda. 
Barstad har tidligere uttalt til DN at hun ikke lar seg skremme av det er så få kvinnelige ledere i norske selskaper. - Det telte nok ikke negativt for valget mitt at regionssjefen i Amesto Accounthouse er kvinne, fortsetter Barstad.

Populært hos studentene

Jakten på riktig kompetanse står høyt på listen for de aller fleste av våre medlemmer, mens ambisiøse høyskole- og universitetsstudenter vet at et traineeprogram er en god start på arbeidslivet. Søkermassen på traineeprogrammer er derfor erfaringsmessig av meget høy kvalitet, og bedre enn det den enkelte bedrift får når de opererer på egenhånd. Kriteriet for å søke er at man må ha fullført bachelor eller master og ikke ha mer enn to års arbeidserfaring.

Trainee Vest har nå 41 partnerbedrifter, hvorav 22 ulike bedrifter har en eller flere traineer i årets program. Administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, mener det er rom for flere. 
- Akkurat nå har vi like mange traineer som Framtidsfylket Sogn og Fjordane. Sammen med dem leder vi nå an i en nasjonal kamp for å tiltrekke og beholde fremtidsrettet kompetanse her på Vestlandet. 


Dette er Trainee-bedriftene for 2019/2020: