Haakon Steinar Vatle mottok hyllest og heiarop fra 500 gjester under Årsmiddagen 15. november
Haakon Steinar Vatle mottok hyllest og heiarop fra 500 gjester under Årsmiddagen 15. november

Haakon Steinar Vatle hipset på ​Årsmiddagen

15.11.2019

Jordomseilingen «One Ocean» og Haakon Steinar Vatle ble hyllet på Årsmiddagen. I halvannet år skal Statsraad Lehmkuhl reise jorden rundt og sette FNs bærekraftsmål på agendaen. 

Adm. direktør Marit Warncke og styreleder Aslak Sverdrup ga denne begrunnelsen for hipsingen av Haakon Steinar foran 500 gjester i Grieghallen:

"I år vil vi løfte frem en person som har en unik evne til å spre positiv energi rundt seg. Årets kandidat samarbeider med alle uansett hvor de kommer fra. Om du er skoleelev eller statsminister spiller ingen rolle, denne personen vil uansett ha akkurat deg med på laget. Han inspirerer alle rundt seg og har stor gjennomføringsevne når han setter seg et mål.

Over flere år har årets kandidat løftet store samspillsprosjekter til glede og begeistring, og med store økonomiske ringvirkninger for byen og regionen.  

Bergen er en stor og viktig havregion, og vi kan avsløre at vinneren tilhører den maritime delen av havregionen vår.

Som tidligere leder for Tall Ship Race har Haakon Steinar Vatle skapt fantastiske folkefester på Stord og i Bergen. Som direktør på Statsraad Lehmkuhl har han nå satt i gang det største prosjektet i seilskipets 105-årige historie. Han skal ta Bergens stolthet ut i verden med bærekraftsmålene om bord.

Med på laget har han statsminister Erna Solberg som goodwill-ambassadør, og som om ikke det er nok: han har sågar fått med seg FN på laget.

Når Statsraad Lehmkuhl legger fra kai i Bergen i 2021 skal skipet på sin første jordomseiling, og i løpet av 18 måneder besøke 35 havner over hele verden. Jordomseilingen er en offisiell del av FNs tiår for havforskning, og underveis skal vi lære, dele kunnskap og skape oppmerksomhet om havets sentrale rolle for en bærekraftig utvikling. Med på seilaset har du fått våre fremste universitet, høyskoler og forsknings- og forvaltningsmiljøer. Og selvsagt er også næringslivet klar for å seile med.

Kjære Haakon Steinar Vatle: Vi er storlig imponert over det fantastiske initiativet, pågangsmotet og samarbeidet du allerede har skapt rundt «One Ocean», og vi ønsker deg lykke til med det videre arbeidet."

Utdelinger fra fonds og legater

Hvert år på stiftelsesdagen 17. november deler Bergen Næringsråd ut støtte til utdanning og til sosiale formål fra våre fond og legater. Samtidig benytter Bergen Næringsråd anledningen til å hipse noen som fortjener å bli løftet opp og frem i lyset, få ros og anerkjennelse. Bergen Næringsråds visjon er nettopp «Å løfte og inspirere».

Bergen Næringsråd deler i år ut 475.000 kroner. Utenforskap og ungdom som faller ut av utdannelse og arbeid, er en vår tids største utfordring. Vi har i år valgt å prioritere våre utdelinger til tiltak som kan forebygge og hjelpe unge tilbake. I hovedsak går utdelingene til øremerkede tiltak i to organisasjoner.

Kirkens Bymisjon får 265.000 kroner til tiltaket V13, som jobber for at ungdom som har falt utenfor får motivasjon og livslyst til å ta skolehverdagen tilbake.

Røde Kors får 200.000 kroner til å etablere Kafé Kompis. Kaféen skal drives av og for ungdom mellom 13 og 25 år.