Årets traineer i Trainee Vest. Foto: Cecilie Bannow
Årets traineer i Trainee Vest. Foto: Cecilie Bannow

Årets trainee-kull i gang

29.08.2020

Over 1000 håpefulle søkte på en trainee-stilling gjennom Trainee Vest-programmet i vinter. Fredag var det kick-off for årets kull, og de 27 utvalgte er nå i gang med sitt år som trainee i en bedrift.

-I 2020 fikk vi inn rekordmange stillinger, hele 37 spennende stillinger forbeholdt nyutdannede i vår region. Dessverre er det flere av virksomhetene som likevel ikke kunne ansette en trainee som konsekvens av Covid 19, og de heldige som står her i dag er nok ekstra takknemlige for å få jobb i en vanskelig tid, sier prosjektleder Stine Fjeldstad. Virksomhetene som har ansatt trainee tidligere år er alle svært fornøyd. Statistikken viser også at 9 av 10 traineer får videre jobb i bedriften etter endt trainee-periode.

En utfordrende tid for nyutdannede

- Jeg fikk vite om Trainee Vest gjennom to gode venner som har vært trainee i programmet i tidligere kull. De hadde kun positive ting å si om programmet så da bestemte jeg meg for å søke, sier Tord Bjørnevik. -Man blir selvsagt bekymret når man stadig hører at arbeidsledigheten øker, og at det snakkes om en tapt generasjon. Det er ikke til å komme bort fra at det færre stillinger som utlyses og mer konkurranse. Da er det enkelt å frykte at oss nyutdannede havner lenger bak i rekken.

Covid 19 har rammet verden hardt i 2020 på mange måter, og særlig utfordrende har det vært å være arbeidssøker og nyutdannet i disse tider.

Tord har mastergrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Bergen og skal jobbe i Bergen kommune. Hans stilling er en av flere nyopprettede stillinger i ulike byrådsavdelinger i Bergen kommune.

-Bakgrunnen for disse stillingene er tiltakspakken som bystyret i Bergen vedtok i vår. Deres ønske om å styrke næringslivet og få hjulene i gang har gitt disse fem nyutdannede en større mulighet i kommunen enn hva de normalt ville hatt i en slik situasjon, sier HR direktør i Bergen kommune, Henning Hauso. -Da vi i etterkant av vedtaket skulle kartlegge hvilke byrådsavdelinger som trengte folk, opplevde vi en rask og god oppslutning, og et sterkt ønske om å ta inn unge, flinke folk, forteller Hauso.

-Jeg gleder meg veldig til å jobbe i bymiljøetaten og bidra til å utvikle kommunen i en grønnere retning. Programmet i Trainee Vest virker også veloverveid og interessant. Jeg håper og tror at det vil utfylle det jeg har lært i studietiden sier Tord.

Populært hos studentene

Jakten på riktig kompetanse står høyt på listen for de aller fleste av våre medlemmer, mens ambisiøse høyskole- og universitetsstudenter vet at et traineeprogram er en god start på arbeidslivet. Søkermassen på traineeprogrammer er derfor erfaringsmessig av meget høy kvalitet, og bedre enn det den enkelte bedrift får når de opererer på egenhånd. Kriteriet for å søke er at man må ha fullført bachelor eller master og ikke ha mer enn to års arbeidserfaring.


Trainee Vest har nå 41 partnerbedrifter, hvorav 20 ulike bedrifter har en eller flere traineer i årets program. Administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke, mener det er rom for flere.
- Vi leder an i en nasjonal kamp for å tiltrekke og beholde fremtidsrettet kompetanse her på Vestlandet, det vil vi invitere flere til å bli med på.

Tord Bjørnevik, trainee i planarbeid og prosjektledelse i Bymiljøetaten

Tord Bjørnevik, trainee i planarbeid og prosjektledelse i Bymiljøetaten

Partnerbedrifter 2020/2021

Partnerbedrifter 2020/2021

Stine Monica  Fjeldstad
Stine Monica Fjeldstad
Næringspolitisk rådgiver og prosjektleder for Trainee Vest

chat_bubble_outline + 47 483 13 338