Informasjon for bedriftsstyrer

06.01.2022

Meld interesse her

Bergen Næringsråd, sammen med Jefferson Wells, Fana Sparebank og Styreakademiet Vestland, har laget et styreprogram der styrer tar inn én hospiterende ung styrekandidat for ett år. Tiltaket skal øke styrekompetanse blant unge og bidra til bedre tilgang til kompetente unge talenter for styrer i Bergensregionen. 

- Vår styrekandidat er akkurat det vi var ute etter: en yngre stemme som tørr å si det hun mener og som tenker annerledes enn oss andre i styret, sier Atle Sylvarnes, daglig leder i Backer Eiendom.

I 2021 deltok Akvariet, Backer AS og Backer eiendom, Bergen Næringsråd, BIR, Bybanen, Den Nationale Scene, Eiendomsmegler Vest, Fana Sparebank, Frydenbø Eiendom, Jefferson Wells, Miles, Motitech, Tide og Vilvite.

Vilkår

  • Deltagende styrer forplikter seg til å ta inn én hospiterende ung styrekandidat for ett år.

  • Styret får velge mellom et utvalg toppkandidater som har søkt seg til programmet og er screenet av rekrutteringsbyrået Jefferson Wells. Styret setter selv kvalifikasjonene for ønsket kandidat, men kandidaten skal være en ung person (20-40 år) med lite eller ingen erfaring fra styrer i større virksomheter. Styrekandidaten trer inn til generalforsamling i styret.

  • Kandidatene blir ikke formelt valgt inn i styret og har dermed ikke stemmerett og ingen juridiske forpliktelser. 

  • Styret vil ha ansvar for å involvere kandidaten i sitt styrearbeid og sikre at kandidaten får nødvendig informasjon om bedriften og styrearbeidet. Kandidaten vil levere en ansvars- og taushetsavtale til styret.

  • Styrekandidatene vil følge en kursrekke om styrearbeid og delta på oppfølgingssamlinger sammen med de andre styrekandidatene.  

  • Programmet kan når som helst avsluttes etter ønske fra styret eller kandidaten.

 
Samarbeidspartnere:

Vi er interessert i en Styrekandidat!

Iver N.  Belle-Ramos
Iver N. Belle-Ramos
Næringspolitisk rådgiver

chat_bubble_outline + 47 476 82 011