Aquabytes teknologi gir oppdrettere tilgang til data og innsikt om fisken, og brukes som grunnlag for beslutninger som fremmer bedre fiskevelferd, økt bærekraft og høyere lønnsomhet for selskapene.
Systemet består av et kamera som overvåker fisken i merden, og leverer sanntidsdata til oppdrettere gjennom kontinuerlig overvåkning og analyse av mer enn én million bilder daglig. Bildene lastes opp i skyen, der kunstig intelligens og maskinlæringsalgoritmer kalkulerer fiskens biomasse og vekst, teller lus og overvåker fiskens velferd og adferd. Dataene samles inn automatisk og oppdateres daglig, uten økt stress eller skader på fisken – en vanlig konsekvens av manuell håndtering.
Vi jobber tett med våre kunder og samarbeidspartnere for å omgjøre data til verdiskapende beslutningsgrunnlag. Hvilke tiltak bør iverksettes for å forbedre fiskens velferd og helse? Hvilken merd bør slaktes først for å oppnå best mulig lønnsomhet? Når og hvordan bør fisken avluses?
Dette er kritiske beslutninger som oppdrettere må ta gjennom en produksjonsperiode. Med daglig oppdaterte data, innsikt i trender over tid og prognoser for fremtidig utvikling, gir Aquabyte-systemet oppdrettere et solid grunnlag for å ta gode, kunnskapsbaserte beslutninger.

Siden oppstarten i 2017 har vi jobbet mot et mål om å være en del av løsningen for mer bærekraftig matproduksjon, og vi har tro på effektiviseringen og velferdsøkningen som ny teknologi bringer til sjømatnæringen. Aquabyte-systemet brukes i dag i overflatemerder, lukkede anlegg, offshore-installasjoner, nedsenket produksjon og landbaserte anlegg, og benyttes i alle de store oppdrettsregionene i verden, inkludert Norge, Chile, Canada, Island, Skottland og Færøyene.
Vi er et tverrfaglig og internasjonalt team med hovedkontor i Bergen, og lokale kontor i Puerto Varas (Chile) og i San Francisco (USA). Gjennom tett samarbeid og tilknytning til markedet, sikrer vi god dialog og oppdatering på aktuelle problemstillinger i næringen. Slik hjelper vi oppdrettere med å møte den økende globale etterspørselen etter sjømat på en ansvarlig og lønnsom måte.