Interessen har aldri vært større, og jubileumsutgaven markerer seg med flere utstillere, kurs og opplevelser enn noensinne.
– Vi opplever en fantastisk respons fra produsenter som ønsker å være med. I år fyller vi 25 år, og det merkes at engasjementet for lokalmat og bærekraft er sterkere enn noen gang, sier Alexandra Krage Angell, daglig leder for Matarena/ Bergen Matfestival.
Kurs, masterclasses og hele Vestlandet på ett fat
Over 150 utstillere og lokalmataktører er i sving når vi fyller Festplassen i hjertet av Bergen, med alt fra fersk sjømat og håndverksoster til prisbelønte sidere, bakverk og kortreiste grønnsaker. I tillegg tilbys et omfattende kurs- og aktivitetsprogram for både bransjen og publikum.
I år blir det flere kurs og masterclasses enn noensinne, med toppkokker, sommelierer og produsenter som deler av sin kunnskap. Her kan publikum lære alt fra å tilberede sesongens råvarer til å matche mat og drikke på profesjonelt nivå.
En møteplass for hele mat-Norge – og en fremtidig vekstnæring
Bergen Matfestival er en av landets største arenaer for lokalmat og drikke. Festivalen samler produsenter, kokker, bransjefolk og publikum i tre dager fylt med inspirasjon, læring og matglede.
– Vi skal vise bredden og kvaliteten i det Vestlandet har å by på, og skape en arena der folk møtes over gode smaker og historier. Lokal matproduksjon i regionen er i vekst, men vi trenger enda flere som vil satse i årene som kommer. Ved å løfte frem produsentene og historiene deres, håper vi å inspirere både publikum, bransjen og fremtidens matprodusenter, sier Angell.
Som medlem i Bergen Næringsråd kan du benytte deg av BT-Fordel pris.